Bakan Yardımcısı Sayan: 2026 Yılında Doğrudan 5.5G Ağlarını Kurmayı Planlıyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, 16. Huawei Kullanıcı Grubu Toplantısı'na katılarak önemli açıklamalarda bulundu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, 16. Huawei Kullanıcı Grubu Toplantısı'na katılarak önemli açıklamalarda bulundu.
İstanbul’da gerçekleştirilen toplantıda, 40'tan fazla ülkeden ve 70 taşıyıcıdan 500 telekomünikasyon sektörü profesyoneli bir araya geldi. Bakan Yardımcısı Sayan, toplantının açılış konuşmasında, Huawei'ye bu önemli organizasyonu düzenlediği için teşekkür etti ve tüm katılımcıları İstanbul'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Toplantıda Huawei Kıdemli Başkan Yardımcısı ve ICT Satış & Hizmet Başkanı Sayın Li Peng, Huawei Yönetim Kurulu Üyesi ve ICT Ürünler & Çözümler Başkanı Sayın Yang Chaobin, Huawei Taşıyıcı İşletme Başkanı Sayın James Chen ve Huawei Global Teknik Hizmet Başkanı Sayın Bruce Xun da hazır bulundular.
Bakan Yardımcısı Sayan, konuşmasında dünyamızın hızla değiştiğine ve bağlantının herkes için hayati önem taşıdığına dikkat çekti. Bugün bilgi ve iletişim teknolojilerinin hayatımızın her alanında yer aldığını belirten Sayan, dünya genelinde yaklaşık 5 milyar insanın internet teknolojilerini kullandığını vurguladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın, ulaşım ve iletişim altyapısına geçtiğimiz 21 yılda 275 milyar dolar yatırım yaparak Türkiye’nin gelişme ve ilerlemesine çok büyük bir katkı sağladığını belirten Bakan Yardımcısı Sayan, sabit ve mobil genişbant internet abone sayısının toplamda 93,3 milyona ulaştığını ifade etti.
Fiber uzunluğunun 562 bin kilometreye ulaştığını ve fiber genişbant abone sayısının yıllık ortalama %20 artarak 6,7 milyona ulaştığını sözlerine ekledi. Bakan Yardımcısı Sayan, Türkiye'nin 2016 yılında 4.5G kablosuz ağlarını uygulayan ilk ülke olduğunu ve şu anda 5.5G'ye hazırlanarak 2026'da doğrudan 5.5G ağlarını kurmayı planladığını belirtti.
Bu yeni teknolojiyle kullanıcıların daha hızlı veri iletimi ve daha düşük gecikme süresi ile 5 ila 10 kat daha iyi hız deneyimi yaşayacaklarını ve Türkiye'deki binlerce sektörün dijital dönüşümünün mümkün kılınacağını söyledi. Son on yılda Huawei'nin Türkiye ile birlikte çalışarak ulusal bilim ve teknolojinin ilerlemesini, endüstri ekosisteminin refahını, yeni yeteneklerin yetiştirilmesini, 4.5G ve 5.5G gibi ileri ağların evrimini desteklediğini belirten Bakan Yardımcısı Sayan, Huawei'nin “Türkiye'de, Türkiye için” stratejisini de takdirle karşıladıklarını ifade etti.
Bakan Yardımcısı Sayan, Huawei'nin yenilikçi ürün ve hizmetleri, yerel yetenekleri yetiştirme çabaları, yerel satıcılarla ortaklıkları ve yerel yatırımları ile Türkiye'nin Ar-Ge ekosisteminde önemli bir rol oynadığını söyledi. Türkiye'de yatırım yapan yabancı şirketleri yerel şirketler olarak kabul ettiklerini belirten Sayan, dünyanın dört bir yanından özellikle teknoloji endüstrisinden daha fazla şirketin, Türkiye'ye yatırım yapması umudunu dile getirdi. Huawei Kullanıcı Grubu Toplantısı'nın 16 yıldır düzenlendiğini belirten Bakan Yardımcısı Sayan, Huawei'nin müşterilerin sesini küresel olarak dinlemeye kendini adadığını ve ağdaki en acil sorunları düzeltmeye, ürün kalitesini artırmaya ve telekomünikasyon endüstrisi için sürekli değer yaratmaya odaklandığını vurguladı.
Yüksek kalitenin dijital dönüşümün temeli olduğunu ifade eden Sayan, toplum için dijital ekonomilerin patlamasına yardımcı olacak IoT ve 5.5G ağına hızla geçiş yapıldığını belirterek konuşmasını sonlandırdı.
Benzer Haberler
Adıyaman'da Önemli ve Heyecanlandıran Keşif
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi İle Düzenlediği Ortak Basın Toplantısında Konuştu
İsrail Ordusuna Türk Gençlerin Katıldığı İddialarına İlişkin, İletişim Başkanlığından Açıklama Geldi
Adıyaman Belediyesi SMA Hastası Firdevs İçin Harekete Geçti
Adıyaman Belediyesi'nden Üniversiteyi Kazanan Gençlere Destek
İletişim Başkanı Altun: “Gazze’deki durumu görmezden gelmek, bu zulme ortak olmak demektir”
Adıyaman Zabıtasından Zabıta Haftası Yürüyüşü
Afetten Etkilenen Gençler İçin 70 Milyon Tl'lik Proje Destek Çalışması